Órarend

Órarend

Órarend

VICTORY FITNESS ASIA CENTER

VICTORY FITNESS ASIA CENTER

Aerobic terem

Crossfit terem

ahol minden adott egy jó edzéshez!

Csoportos óráink

A WuShuang DaoYin® gerincterápiás torna kifejezetten a gerincre kialakított Kínában 3 ezer éve ismert mozdulatsorokból és légzéstechnikából áll. 14 éves kortól bárki könnyedén elsajátíthatja, akár idősebbek vagy kezdők is.

Miért van erre szükség?
Az ülőmunka és a stresszes, mozgásszegény életmód miatt egyre többen ki vannak téve a gerincbetegségek kockázatának, vagy hátfájdalommal élnek. Számukra fontos, hogy mielőbb megszabaduljanak a fájdalomtól, kíméljék a gerincet, rugalmasabbá tegyék a testüket és erősítsék a felszíni ill. mély hátizmokat. A mozgással szinkronban végzett mély légzés pedig megnyugtatja az elmét.

Mi a torna célja?
a gerinc menti és mély izmok átmozgatása és erősítése
a porckorongok táplálása, épségben tartása a test hullámzó mozgása által
meridiánok stimulálása meridián gyakorlatokon keresztül, így a torna a különféle szervekre is jótékonyan hat
Hogyan néz ki egy óra?

Egy óra 70 percből áll és a következőképpen épül fel:

BEMELEGÍTŐ ALAPGYAKORLATOK: a gerinc valamennyi szakaszát átmozgatjuk, mobilizáljuk a nyaki 1-es csigolyától a lumbális 5-ös csigolyáig. A gerincgyakorlatot váll és csípő mobilizáló gyakorlatok egészíthetik ki.

ÖSSZETETT GYAKORLATOK: a csoport igényeihez igazodó gyakorlatok, amelyekkel nyújtjuk valamint erősítjük a felszíni és mély hátizmokat.

MERIDIÁN GYAKORLATOK: a torna kb. felénél meridián gyakorlatokat végzünk, amellyel jótékonyan hatunk a gyakorlatban kiválasztott szervekre.

RELAXÁCIÓ: a torna relaxációval zárul, amelynek során egy szív qi kiáramlást segítő, majd egy nyugtató zene követi egymást.

A torna teljes ideje alatt ellazulást segítő zene szól.

Erősségi és állóképességi feladatok sorozata. Több izomzat dolgozik egyszerre így hatékony a keringés és a vázizom-rendszer terhelése.
A Spinning az országúti kerékpározás beltéri szimulációja. Egy pulzuskontrollált kardió edzés, amely nagy kalóriafelhasználást tesz lehetővé, emellett az állóképességet is fejleszti. Pedálfordulattól függően, megkülönböztetünk „sík” (80-110 pedálfordulat/perc) és „hegyi” (60-80 pedálfordulat/perc) terepeket. Rendkívül hatékony és szórakoztató csoportos edzés, egymást motiválva, a közösség és a zene ösztönző erejével.
Csoportban, de mégis saját tempóban? Igen, lehetséges! Zenés, de nem zenére végzett, koreográfia nélküli, sajáttestsúlyos, illetve kiseszközös gyakorlatok darabszámmal, viszont időkorlátban! Ezáltal mindenki a saját tempójában, saját edzettségének megfelelően tud haladni, fejlődni, erősödni. Egy blokkban általában 1 vagy 2 izomcsoportra dolgozunk, de összességében a teljes testet átmozgatja az óra! Ajánlom mindenkinek, mert bár vannak benne magas intenzitású gyakorlatok, mindig lehet moderált, vagy alternatív módon végezni a feladatokat, amennyiben szükséges.
A dinamikus gerinctorna órák elsődleges célja a gerinc teljes mozgástartományának megőrzése. Emellett sor kerül a nagyobb izomcsoportok, mélyizmok erősítésére, az egyensúly fejlesztésére és általános tartásjavításra. Az óra főként aerobikos alapokra épül kiegészítve köredzés jellegű feladatokkal.
Gerinctornáim aerobic alapúak, tehát zenére dolgozunk, de alacsonyabb intenzitással, mint egy alakformáló órán. A gerincet -és még több másik ízületet – minden irányból átmozgatjuk,mobilizáljuk. Erősítjük a hát- , has – és farizmokat, melyik a gerinc egészségéért és a helyes testtartásért felelősek.
Mint minden edzés, ez is alapos bemelegítéssel kezdődik. Igazi teljes testedzés! A köredzés sok lehetőséget rejt magába. Egyszerű és összetett gyakorlatokat végzünk alacsony ismétlésszámmal vagy időtartamban, viszont több körben! Az óra végén egy alapos nyújtás segíti a regenerációt. Bárki számára – kezdő-haladó – könnyen követhető óratípus, akár magadnak is szabályozhatod az ismétlésszámot, intenzitást. Eszközök használata nélkül is igen hatékony. Remek állóképesség fejlesztő tréning.
Kifejezetten a kismamák számára – Belényi Bea által kifejlesztett – dinamikus óra. A 12. betöltött terhességi héttől ajánlott minden kismamának, naponta egyszer, egészen a szülésig – amennyiben az orvos mást nem mond! az óra első felében állásban dolgozunk, 20-25 perc keringésfokozással kezdünk – egy kicsit megemeljük a pulzusunkat. Az óra második felében talaj közeli gyakorlatok vannak soron: erősítő, kondicionáló, mobilizáló, speciális gyakorlatok. Az óra utolsó felében pedig kifejezetten a kismamák számára: vénás torna vagy gátizom torna, légzéstechnika, esetleg relaxáció.
Teljes testet átmozgató, mobilizáló óra, dinamikus nyújtó gyakorlatokkal, melynek fő célja a szöveti rugalmasság fejlesztése az ízületek szabad és teljes mozgathatóságának érdekében. Leginkább a stretchinghez hasonlítható. Viszont itt folyamatos mozgásokkal, dinamikusan végezzük a nyújtásokat. Egy nagyon hatékony óra, mely alkalmas a mozgásszervi fájdalmak megelőzésére, csökkentésére.
Pörgős, mindig változatos és egész testet megmozgató edzések. Dolgozd ki magadból a mindennapi stresszt egy támogató, mindig jó kedvű közösségben!
Ha kihívást keresel, de szereted a zenét, lendületet ad a ritmusa, tempója, üteme, de nem akarsz lemondani egy kiadós edzésről, akkor itt a helyed, ahol minden porcikád keményen dolgozni fog és az óra végén azt érzed majd, hogy ebbe most tényleg mindent beletettél, ami csak a csövön kifért. Ne ijedj meg, nincs koreográfia, csak különböző gyakorlatok és azok kombinációi, hogy minden irányból megmozgassuk és terheljük az izmaidat a legjobb fejlődés elérése érdekében. A zene csak azért van, hogy húzzon magával, hogy továbblendítsen a holtponton, ha esetleg odaérnél. Várlak szerdánként este 6-tól a Victory Fitness Asia Centerben sok-sok szeretettel és komfortzónából kilökő gyakorlatokkal! 😉

Amikor eljöttök egy ilyen csoportos órára hozzám, akkor ezekre számítsatok:

 • Súlyzós (kézisúly, kettlebell, súlyzórúd, tárcsa, medicinlabda…)
 • Saját testsúlyos
 • Felfüggesztéses
 • Dinamikus
 • Statikus
 • Időre történő
 • Nem időre történő
 • Páros
 • Egyéni
 • Talajon levő
 • Nem talajon levő
 • Kis ismétlésszám
 • Nagy ismétlésszám

A lényeg, hogy akárcsak a mindennapjaitok, kiszámíthatatlan, hogy milyen „akadályok” gördülnek elétek. Az edzésen a cél az, hogy mindenki a saját felkészültségi szintjén tudja majd teljesíteni és a nyújtás után úgy lép ki a teremből, hogy büszke lesz arra, hogy meg tudta csinálni! És igen, mindenki meg tudja csinálni, képes vagy rá, én tudom!

Szeretettel- és változatos kihívásokkal várlak Benneteket! 💪 Kezdd el ma! ☺️

Olyan gyakorlatok sorozata, mely azokat a mozgásokat veszi sorra, amelyek egyébként is előfordulnak a mindennapi teendőink során, mint pl. guggolás, felülés stb. Ezen az edzésen több gyakorlatból álló állomás-sorozat jelenik meg, ahol bizonyos darabszámot vagy időt kell teljesíteni, s majdan utána haladunk is tovább a következő gyakorlatra. Minden egyes órán teljes testet megdolgoztató gyakorlatsor kerül teljesítésre, így semmi kivételezés nem történik az egyes izmoknál. Egyaránt helyet tud kapni ezen az edzésen a saját testsúlyos-, a súlyzós-, vagy pl a kardió gépes gyakorlat is.
A dinamikus jógák alapja a légzéskontroll. Az óra elején a ráhangolódás során a légzésre összpontosítunk. Ezt követően figyelve arra, hogy a test mit “kíván” átmozgatjuk az izületeket. A gyakorlás során egyéni napüdvözleteket fogunk végezni, melyben a sikerélmény határtalan. Erősítésre számíthatsz, de megerőltetésre nem! Cél a fejlődés és a motiváltság megtartása. Lépj ki a komfortzónádból és élvezd az óra végi relaxáción a jótékony hatásokat.
A hét zárása nagyon fontos, hogy újult erővel indíthassuk az új hetet. Ezen az órán könnyen el tudjuk engedni mindazt, amire nincs szükségünk a következő hétre. Ebben a 60 percben elmélyedünk az asanákban, hogy az elménket tisztítsuk, valamint sok csavaró asanát fogunk alkalmazni, hogy a testünk anyagcseréjét segítsük. Az óra végi teljes ellazulás pedig a lélek teljes harmonizálását eredményezi.
Fúziós jógaóra-típus, amely ötvözi a jógát és a zenét, azaz egy olyan mozgásforma, amely a hatha és a kundalini jóga elemeiből dinamikus mozgásra ad lehetőséget, a zene ütemére mozdulva. Nagy előnyei, hogy a zene plusz élményt nyújt a test átmozgatása közben, majd az órát relaxációval, légzőgyakorlattal vagy vezetett meditációval zárjuk, hogy elérjük a nyugalmi állapotot, kiegyensúlyozottságot, amit vihetünk tovább a mindennapjainkba azon felül, hogy erősítettük és nyújtottuk is a testünket. Várlak sok szeretettel.
Az óratípus célja a megdolgoztatott és/vagy megrövidült, esetleg rugalmatlanná vált izmok megnyújtása a test teljes egészében, majd egy hosszabb relaxáció során ellazítjuk minden izmunkat, testrészünket, elengedünk belőlük minden feszültséget, hogy elérjük a nyugalmi állapotot és a testi és mentális regenerációt, mindezt a lágy, ambient zenei aláfestés is támogatja.
Az óratípus célja, hogy a hét végén kimozgassunk és kitisztítsunk olyan szennyeződéseket a testünkből és az elménkből, amelyek lenyomatot hagyhattak bennünk az elmúlt hét vagy a korábbiak során és hogy regenerálódjunk. Ráhangolódást és bemelegítést követően intenzív tisztító jógagyakorlatsort végzünk, hogy fokozzuk a vérkeringést és a légzés intenzitását, ezzel elősegítve a méreganyagok távozását, majd fokozatosan csökkentjük a tempót, végül elvégzünk kétféle légzőgyakorlatot és kétféle relaxációt annak érdekében, hogy jól végzett munka után megtaláljuk a nyugalmi állapotot, nyugodtan zárhassuk a hetet, hogy aztán megtisztulva, újult erővel kezdhessük az új hetet. Ezen óratípusomra is igaz, hogy ötvözöm a jógát és a zenét, azaz egy olyan mozgásforma, amely a hatha és a kundalini jóga elemeiből dinamikus mozgásra ad lehetőséget, a zene ütemére mozdulva.

A Hybrid Training egy olyan edzésmódszer, ami különböző edzési megközelítéseket kombinál, így mindenből magába foglal egy keveset – erősítő munka, funkcionális edzés, kardió és állóképesség. Ez azt jelenti, hogy elmozdulunk a kizárólagos fókusztól, és egyszerre két vagy több edzéstechnikát is alkalmazunk.

A hagyományos edzésmódszerekkel szemben, itt sokkal nagyobb szabadságunk van a különböző technikák alkalmazásában. Ugyanúgy helye van az edzéseken a Kettlebellnek, TRX-nek, mint a kézisúlyzónak, csigás gépnek, valamint a kardió eszközöknek. Az egész testünket megmozgatjuk, hogy fejlesszük az erőnket, mobilitásunkat, állóképességünket és az sem utolsó szempont, hogy ruha nélkül is jól mutassunk.

A mobilitás és az egészséges mozgástartományok megtartásának fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni, mégis a legtöbb ember nagyon kevés figyelmet szentel ennek a témakörnek. Pedig ezeknek az elhanyagolása okozhat hát-, derék-, nyak-, térdfájdalmakat. Amik könnyen elmulaszthatóak lennének rendszeres és nem is túl megerőltető mozgás segítségével. Az edzőtermi edzésnek is nagyon fontos alapja és támogatója a mobilitás. Hiszen nem hajthatunk végre szabályosan egy mozdulatot, ha a testünk nem képes a megfelelő mozgástartományokban mozogni. Ez pedig rosszabb teljesítményhez és sérülésekhez vezet.

 

Az edzés keretein belül nem csak nyújtó és mobilizációs gyakorlatokat alkalmazunk, hanem olyan összetett, összekötött mozgás flow-kat is, amikkel közben komplett mozdulatsorokat hajtunk végre. Ahogy egyébként az életben is szoktunk. Például leguggolunk és onnan kinyúlunk valamiért. Így amellett, hogy kilazítjuk a bekötött izmokat, és visszaállítjuk az ízületek egészséges mozgástartományát, de megerősítjük azokat a stabilizáló izmokat is, amik hozzájárulnak egy-egy mozdulat végrehajtásához.

Nem a korunk határozza meg, hogy milyen fiatalok vagyunk, hanem az, hogy milyen fiatalosan tudunk mozogni. A mobility flow edzéseken a rugalmas, lendületes, egészséges mozgás készségét fogjuk megszerezni/visszaszerezni, és azon dolgozunk, hogy ezt minél tovább meg is tartsuk.

A tabata egy fajta HIIT edzés (high intensity interval training, vagyis magas intenzitású intervallum edzés), az egyik legmegerőltetőbb  edzésfajta. Nem a szokásos folyamatos, hosszabb típusú mozgás, hanem egy edzés viszonylag rövid intervallumokkal és szünetekkel. A tabata órák összesen 8 körből állnak. Egy kör 4 percig tart és 8 intervallumot tartalmaznak 20/10 arányban. Nagyon kell hajtanod 20 másodpercig, utána van egy 10 másodperces szüneted. Minden kör után van egy hosszabb, 1 perces pihenő.